Oostwold pk

Goldhoorn 8

De Protestantse Kerk van Oostwold (voorheen Gereformeerde Kerk) werd gebouwd in 1930.
De architecten Wijk en Broos uit Groningen kozen voor een ontwerp in de stijl van de Amsterdamse School.
Kenmerkend voor deze bouwstijl zijn onder meer het gebruik van gesinterde bakstenen, het laten verspringen van gevels en glas-in-lood ramen.
Opvallend bij de kerk in Oostwold is de naald, afgewerkt met zink en in de top bekleed met bladgoud, die de ingang markeert.
Binnen in de kerk vallen de bijzondere kleuren op, net als de dakconstructie die helemaal in het zicht is.
Sinds 2001 is het kerkgebouw aangewezen als Rijksmonument, het is het jongste monument in de gemeente Oldambt.
In 2012-2013 is de kerk gerestaureerd en zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor het gebouw weer een goed voorbeeld is van de bijzondere stijl van de Amsterdamse School.

De kerk is opgenomen in de wandelroutes van de Stichting Pelgrimeren in Groningen, in samenwerking met de SOGK en Raad van Kerken Groningen/Drenthe.
Meer informatie: www.spig.nl.
Zie evt. ook www.groningsepelgrimage.nl

Voor informatie over het kerkgebouw kunt u conatct opnemen met Peter Akkerman (0597-551215).
Hij fungeert tevens als sleuteladres.

10 juni
In het naastgelegen verenigingsgebouw is er een boekenmarkt en kan men terecht voor koffie/thee met zelfgebakken lekkernijen.

meer informatie over de kerk